Android Smartphone

Du har en telefon med Android styresystem

Disclaimer: Vi oplever i øjeblikket nogle problemer med at videoerne her på siden ikke vises på alle enheder, eller browsere. Mens vi prøver at finde en løsning på problemet henviser vi til at du kan tilgå videoerne direkte på vores YouTube-kanal, hvis de ikke vises her på siden.

 

Android styresystemet ligger på telefoner fra en række forskellige producenter: HTC, Samsung, Huawei, Sony og LG.
Her på siden kan du se videoer som viser hvordan du får telefonen til at læse sms'er højt for dig, indtaler sms'er, og får tekst fra internettet, eller trykt tekst læst højt gennem telefonen. Vi forklarer også hvad du skal gøre for at installere programmerne der skal bruges.

Hvis du har spørgsmål, eller brug for yderligere information er du velkommen til at kontakte læsekonsulent Lars Holm Svendsen. Du kan finde hans kontaktinformationer her på siden, eller under fanen 'Medarbejdere'. 

Læs og skriv sms

Denne afspilningsliste af videoer viser dig, hvordan du henter og installerer de apps, som er gode at bruge til at læse og skrive sms med. Du kan også se, hvordan du bruger dem og der introduceres et par smarte indstillinger for nogle af programmerne. 

I denne afspilningsliste optræder 6 videoer i denne rækkefølge:

  • Video 1 viser hvordan man installerer appen Acapela TTS, der kan bruges til oplæsning af tekst med dansk stemme på en Android smartphone.
  • Video 2 viser hvordan man installerer appen Swype Keyboard, der hjælper dig til at skrive mere præcist, ved at foreslå ord, når du fx skal skrive SMS eller lave opslag på Facebook.
  • Video 3 viser hvordan man bruger appen Swype Keyboard til at indtale SMS'er og bruge ordforslagsfunktionen i appen.
  • Video 4 viser hvordan man kan få læst SMS’er højt ved brug af Google oversæt.
  • Video 5 viser hvordan man installerer appen Dictus, der giver mulighed for at du kan tale din sms ind, da Dictus laver lyden om til tekst.
  • Video 6 viser hvordan man anvender funktionerne i appen Dictus, der giver mulighed for at du kan tale din sms ind, da Dictus laver lyden om til tekst.
Du kan navigere frem og tilbage imellem videoerne via knapperne 'Næste' [»] og 'Forrige' [«]i videoafspilningsvinduet.

Få tekst fra internettet læst højt

Med den gratis app Type and Speak kan du få læst tekster højt, som du finder på internettet. I den følgende afspilningsliste er der to videoer.

  • Video 1 viser, hvordan du henter og  installerer appen Type and Speak.
  • Video 2 viser, hvordan du bruger Type and Speaks funktioner.
Du kan navigere frem og tilbage imellem videoerne via knapperne 'Næste' [»] og 'Forrige' [«]i videoafspilningsvinduet

Få trykt tekst læst højt

Videoerne i den følgende afspilningsliste forklarer hvordan du henter, installerer og bruger apps som kan hjælpe dig til at få læst trykt tekst op, ved at tage billeder af teksten, eller scanne den med en trådløs scannerpen. De 3 videoer kommer i denne rækkefølge:
  • Video 1 viser hvordan du henter, installerer og bruger app'en Google Oversæt til at tage et billede af en tekst og få det læst højt.
  • Video 2 og 3 viser hvordan du installerer og bruger produktet C-Pen 3.5 - der både er en app, der skaber forbindelse til scannerpennen, samt betegnelsen for selve scannerpennen.

Du kan navigere frem og tilbage imellem videoerne via knapperne 'Næste' [»] og 'Forrige' [«]i videoafspilningsvinduet

Siden er sidst opdateret 3. oktober 2016