Android

Videoerne herunder viser, hvilke indstillinger der skal gøres på en Android smartphone for at få oplæsning og diktering til at fungere rigtigt.

Indbygget oplæsning på Android:

I videoen her ser du, hvordan du kan slå den indbyggede oplæsning til på din android telefon. Det er lidt forskelligt fra telefon til telefon, men du skal finde den funktion, der hedder ”Tekstoplæsning” (som vist her i videoen) eller ”Tekst til tale”.

Diktering og oplæsning på Android:

I videoerne herunder bruges Gboard til diktering og appen Google oversæt til oplæsning. Det kan bruges på de fleste Android telefoner, også de ældre, hvor indbygget diktering og oplæsning måske ikke er mulig.

Video 1 viser, hvordan du installerer Gboard. Den kan man installere, hvis man ikke allerede har diktering i sit tastatur.

&t=1s

Video 2 viser, hvordan man med Gboard kan indtale tekst. Videoen viser også, hvordan man kan markere tekst og få læst teksten højt ved hjælp af appen Google oversæt.

Foto til tekst:

Videoen viser, hvordan et foto af en tekst kan blive læst højt med appen Google Oversæt. Det er vist på en iPhone, men appen virker på samme måde på en Android telefon.

&t=25s

Du kan se alle vores videoer, ved at kigge på linket her:
Videoer (nyt vindue)